Råd om företagets finanser och företagande

Finans

Så besiktigar du fastighetens tak

Om ditt tak börjar bli gammalt och du oroar du dig för att det kan finnas fukt, då är det hög tid med besiktning! Det är viktigt att anlita en kunnig besiktningsperson som hjälper dig att undersöka taket. Det går inte att välja vem som helst eftersom du vill utföra en besiktning så att du får ett besiktningsprotokoll med utlåtande om stommens, grundlagrets och ytskiktets kondition.

Var ute i god tid

Ta hellre steget i ett tidigt skede för att slippa extra kostnader när till exempel fuktskador redan resulterat i mögel. Det kan bli en dyr affär att renovera och sanera när skadan redan är skedd. Investera istället i god tid för att säkerställa att allt är som det ska med ditt tak.

Miljödepartementet vet hur viktigt taksäkerhet är och har därför låtit Boverket undersöka frågan om obligatorisk besiktning av tak. När du ser över ditt hus, kan det därför vara en god idé att investera i säkerheten. Har du takräcken som duger? Hur ser det ut med den löpande skötseln av taket? Vi guidar dig så att du kan känna dig trygg under ditt tak! För oss är din taksäkerhet viktig och våra medarbetare ser fram emot att få ge dig råd.

Vill du veta mer? Läs mer här:

Comments are disabled.